دیشب حاج آقای قرائتی یک بحثی داشتند در مورد این که هر کاری بکنید که دشمن از شما عصبانی بشود عمل صالح برای تان ثبت می شود. از شرکت در راهپیمایی گرفته تا قهرمانی در میادین ورزشی و پیشرفت های علمی. " در فلان ورزش در دنیا قهرمان شدی، اگر آنها عصبانی شوند، عمل صالح است. در پزشکی و طب پیش رفتی؟ عصبانی هستند؟ در انتخابات شرکت کردی؟ نماز جمعه بود؟ راهپیمایی قدس بود؟ 22 بهمن بود. هرکاری «یَغیظُ الْکُفَّار» است این عمل صالح است. این آیهی قرآن بود. آیهی 120 سورهی توبه. قرآن میگوید: هرکاری که دشمن عصبانی شود از شما، معلوم میشود عمل صالح است."
بعد به علاوه ی این که آدم اجر عمل صالح را می برد، تازه مشمول سلام همه ی مسلمانان هم می شود. " همه مسلمانان هم به شما سلام میکنند. چون در نماز شما میگویی: «السَّلَامُ عَلَیْنَا وَ عَلَى عِبَادِ اللَّهِ الصَّالِحِین» یعنی «السَّلَامُ عَلَیْنَا وَ عَلَى...» هرکسی که «یَغیظُ الْکُفَّار» است. عمل صالح است."
هم رتبه می شوی با یاران حضرت مهدی علیه اسلام حتا "هر هنری که انجام بدهید. کما اینکه یاران حضرت مهدی «أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُها عِبادِیَ الصَّالِحُونَ» (انبیاء/105)، «السَّلَامُ عَلَیْنَا وَ عَلَى عِبَادِ اللَّهِ» یعنی السلام علینا و علی یاران حضرت مهدی. چون آنها «عِبادِیَ الصَّالِحُونَ» هستند."
تا این جای بحث، آدم فکر می کرد شاید عمل صالح فقط به اعمالی اطلاق بشود که صرفاً در مقابله با دشمن باشد. یا به عبارتی اجر عمل صالح فقط برای بعد سیاسی اجتماعی کارهای آدم باشد ولی دیدم نه، در مسائل دیگر هم نمود پیدا می کند. مسائلی مثل روابط خانوادگی مان. یکی ش هم روابط عروس و مادر شوهر و داماد و مادر زن "در مسائل خانواده، حضرت شعیب پیرمرد به حضرت موسی جوان گفت: دخترم را به تو میدهم. آسان میگیرم. بعد گفت: خواهی دید که من آدم صالحی هستم. یعنی به داماد گیر نمیدهم. «السَّلَامُ عَلَیْنَا وَ عَلَى عِبَادِ اللَّهِ الصَّالِحِین» یعنی السلام علینا و علی هر پدر زنی که در بله برون به داماد گیر ندهد! (خنده حضار) چون شعیب گفت: «وَ ما أُریدُ أَنْ أَشُقَّ عَلَیْک» (قصص/27) نمیخواهم به مشقت بیفتی. یعنی آسان میگیرم. السلام علینا و علی هر مادر شوهری که به عروس گیر ندهد. چون فرقی نمیکند. وقتی میگوید: عابرین محترم پیاده عبور و مرور کنید. یعنی عابرات هم باید پیاده... نه اینکه زنها بروند وسط خیابان، بگویند: عابرین گفته، عابرات که نگفته است. ما عابرات هستیم. وقتی نیروی انتظامی میگوید: عابرین محترم، یعنی هم عابرین، هم عابرات. وقتی میگوید: به داماد گیر نده، پدر زن به داماد گیر ندهد، معنایش این است که مادر شوهر هم به عروس گیر ندهد."
خلاصه ی کلام این که هر کاری بکنیم که دشمن از ما عصبانی بشود عمل صالح برای مان ثبت می شود. عمل صالح که شد تمام مسلمانها در نماز به ما سلام میکنند.
بسی لذت بردم از این بحث. یک جورهایی دلگرمم کرد به این که چه چیزهایی عمل صالح حساب می شوند که ما اصلا بهشان با این دید نگاه نمی کنیم. البته این آثار اجتماعی اعمال صالح ما خودش خیلی جای حرف دارد که کاری به آنها ندارم در این جا. فقط این را بگویم "این همه دقت در حساب و کتاب اعمال و لطف خدای مهربانم، سرمستم می کند."
راستی یادم باشد از این طرف هم به قضیه نگاه کنم، که اگر کارهای دشمن شاد کن بکنم، چه؟ آن وقت چه برایم ثبت می شود؟ همه ی مسلمان ها برایم چه می فرستند؟
زیر نویس: متن کامل درس هایی از قرآن را از این جا ببینید +